Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Ο κύριος Αυθορμητισμός και η κυρία Αλλόκοτη!

Ο αυθορμητισμός ίσως να είναι μία από τις πιο αθώες λειτουργίες,ιδιότητες ή ικανότητες του ανθρώπου. Παρ' όλα αυτά μένει ξεχασμένος ή καταπιεσμένος καθώς τέρατα λογικής,δεινόσαυροι κβαντικής χημείας,λιοντάρια αστροφυσικής του επιτίθενται καθημερινά. Έτσι κάτι αθώο χάνεται,εξαφανίζεται,κρύβεται. Στο προσκήνιο υπάρχουν μόνο οι μαθηματικές εξισώσεις,αίτια-αποτελέσματα,προκείμενες με ορθό συμπέρασμα και τίποτα πιο αέρινο,πιο ευχάριστο,περίεργο από τα συνηθισμένα....
Γιατί μας έγινε συνήθεια να κολυμπάμε στα βαθιά νερά,να λύνουμε το τέταρτο θέμα των εξετάσεων,να κυνηγάμε το άφταστο,και όταν μια υπερατλαντική διαδοχή πράξεων δεν μας βγαίνει τότε η δεσποινίς Απελπισία μας χτυπά την πόρτα. Ε και;Η δύναμη του μυαλού,δεν είναι ανεξάρτητη από την δύναμη του ανθρώπου...
Ο Κύριος Αυθορμητισμός και η Κυρία Αλλόκοτη,ζεύγος ξακουστό για τις παραξενιές του,ίσως να είναι οι λύσεις των προβλημάτων μας,οι απαντήσεις που ζητάμε. Γιατί και το κάτι διαφορετικό έχει σημασία,έχει ουσία. Γιατί η δύναμη του ανθρώπου συνίσταται στα παράξενα θέλω του,στις περίεργες προτιμήσεις του,στις ανορθόδοξες λύσεις που δίνει,στις απαντήσεις που δεν δίνει,στα ερωτήματα που μένουν για πάντα ερωτήματα...Γιατί η δύναμη του μυαλού,δεν είναι μόνο για τα ''χ'' και τα ''ψ'' !

2 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο το άρθρο σου Airam και σίγουρα όχι συνηθισμένο και ενώ το μεγαλύτερο μέρος των ανθρώπων που θα το διαβάσουν θα συμφωνήσουν με αυτά που λες,δυστυχώς όμως οι περισσότεροι θα συνεχίσουν να μην βρίσκουν ουσία στο διαφορετικό!!Πόσο λυπάμαι αυτούς τους ανθρώπους και ακόμα περισσότερο πόσο λυπάμαι τους ανθρώπους που συνήθισαν να είναι στο πλευρό αυτών!Αυτών που δεν τόλμησαν το διαφορετικό,σαν συμβουλή απλά συναναστραφείτε με ανθρώπους παράξενους μην φοβάστε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μάλλον ο κύριος αυθορμητισμός και η κυρία αλλόκοτη έκαναν επίσκεψη στο παραγωγικό σου ασυνείδητο,γι΄αυτό σου άρεσε και το αρθράκι :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή