Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Μια αληθινή στέψη !

Και σήμερα είναι η τιμητική της Βασίλισσας Έμπνευση. Η Βασίλισσα Έμπνευση κατάγεται από τα βάθη των ανθρώπινων ψυχών, τα οποία κατοικούν στον πλανήτη γη. Ο Θρόνος της είναι κινούμενος, καθώς καθημερινά επισκέπτεται ανυποψίαστα ανθρώπινα όντα,δίνοντας τους μια γεύση από την λεγόμενη αστερόσκονη.
Είναι αυτή η αστερόσκονη που με μια κίνηση,κάνει τα πάντα να μοιάζουν πιο λαμπερά ,σα να είναι κάθε μέρα Χριστούγεννα.Φωτισμένα μάτια ανοιγοκλείνουν,σαν τα λαμπάκια στις βεράντες των σπιτιών,σαν τα λαμπάκια στο Χριστουγεννιάτικο δένδρο.Και όταν οι γιορτές τελειώνουν τότε εκείνα αποθηκεύονται σε κάποια παλιά κούτα για τον επόμενο χρόνο.
Η Βασίλισσα Έμπνευση όμως, είναι προνοητική και κουβαρντού,καθώς η αστερόσκονη δεν είναι το μοναδικό της δώρο.Αυτή η θαυμαστή Βασίλισσα όπου ανήκει σε όλο το ανθρώπινο είδος δεν μας επισκέπτεται μόνο τα Χριστούγεννα,αλλά παραφυλά από πάνω μας σχεδόν κάθε μέρα.Και όταν εμείς την καλοδεχτούμε,τότε εκείνη έχει την ικανότητα να μας βοηθά,να μας δείχνει,και άλλες φορές να μας υποδεικνύει πως είναι το αίσθημα της Δημιουργίας!Η Δημιουργία είναι η κόρη της Βασίλισσας Έμπνευση,και για αυτό η ίδια ονομάζεται Πριγκίπισσα.
Η Πριγκίπισσα Δημιουργία είναι ξεχωριστή,λίγο δύστροπη και απαιτητική,αλλά στο τέλος ξέρει πάντα να επιβραβεύει,να συγχαίρει και πάνω απ' όλα να κάνει τους δημιουργούς της να νιώθουν όμορφα.Με τόσο απλά λόγια και λίγο έμπνευση,όλοι μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι μικρό ή και κάτι μεγάλο....Μερικοί μπορούν να ζωγραφίσουν,άλλοι να κατασκευάσουν,να δια κοσμήσουν,να τραγουδήσουν,να σχεδιάσουν,να γράψουν....Γιατί η Δημιουργία είναι ομορφιά !

2 σχόλια:

  1. Θα συμφωνήσω μαζί σου στα περισσότερα πιστεύω όμως ότι πρέπει να διαχωρίσουμε την δημιουργία μέσω της έμπνευσης και την δημιουργία μέσω της συνήθειας θέτοντας την πρώτη ως ανώτερη φυσικά.Καθώς είναι τελείως διαφορετικό να δημιουργείς κάτι που δεν έχει υπάρξει προηγουμένως όπως για παράδειγμα αυτό το άρθρο που σίγουρα μπορείς να βρεις και άλλα άρθρα αλλά αποκλείεται να βρεις ακριβώς το ίδιο,και είναι διαφορετικό για παράδειγμα να φτιάξεις ένα φαγητό που θα το έχεις κάνει με βάση κάποιο υπόδειγμα και θα είναι το ίδιο,εκτός αν βέβαια φτιάξεις κάτι εντελώς νέο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όλοι έχουν δικαίωμα στο βασιλικό αίσθημα της έμπνευσης και στο πριγκιπικό αίσθημα της δημιουργίας ανεξάρτητα αν αυτό έχει ξαναγίνει...δημιουργικός ο καθένας αισθάνεται έστω κι'αν κάθε μέρα ζωγραφίζει τι ίδιο τοπίο ή μαγειρεύει ένα φαγητό συνέχεια,ή χτίζει πολυκατοικίες...:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή